torstai 21. huhtikuuta 2016

Lepoa ja ruokaa

Päivä 20, sama paikka ja sama muoto kuin eilen illalla.
Lämpötilaa ei ole jaksettu mitata kun ulos ei ole ollut asiaa. Sen verran ovea on ratkettua että ohut pilvikerros taivaalta löytyy. Korvakuulolla teltta ei lepata tuulesta ja narut eivät ulvo. Sää teltassa sisällä ilman keittimen tuomaa lämpöä +16 astetta (Hillebergin Saitaris).

Moro!

Ai että on mukavaa nukkua pitkään ja herätä siihen että on kuuma makuupussissa sekä teltassa sisällä lämmin. Tänään on taas siis lepoa tiedossa ja toivottavasti ei kelit haittaa enään loppureissussa.

Mutta kyllä ruoka on pop keskusteluissa täällä jäätiköllä. Eilen pääsin vertailemaan 6 erimakuista jerkyä. Kaksi niistä oli omavamisteista ja loput neljä kaupallisia. Kohta alkaa Joonaksen vieroitushoito ketsupista, kun 1 kg purkin pohja alkaa häämöttää uhkaavasti. Onneksi sentään valkosipuli-pippurimausteseos ei tule loppumaan kesken, vaikka me molemmat käytämme sitä ahkerasti. Tänään taitaa Kossulla olla herkkupäivä kuivattua kana/pekoni muussin kera ja ei minkätahansa muussin vaan mummon parhaan pekoniperunamuussin kera. Ja kyytin vielä reilusti voita. Kuivatut ruokalihat ovat kyllä hyviä. Teltastamme löytyy kahta eri marinaadin kanaa pekonilla höystettynä, sika-naudan jauhelihaa, naudan jauhelihaa, saksan hirvikäristystä sekä natural kanaa. Perus- ja pekonimuussin lisäksi on liuta erillaisia pastoja ja spagettia. Valmis pasjoja on niin Pirkka kuin Knorr. Lettujen paistelu on aina maastossa mukavaa puuhaa. Ja piruvie että ne on hyvi�

sokerilla maustettuna tottakai. Nää reissut on sokeri- ja rasvanarkomaanien kerkuttelukenttää.


Aamupalaksi löytyy pääsääntöisesti eri muro myslejä mustikkakeiton, vadelma- tai masikkakiisselin kera. Tänään tosin oli suklaa muroja sulkea maidolla. Ja "vain" 120g annos muroja. Joonaksen aamupalat ovat oma lukunsa, sillä mies on pussittanut mm riisipuuroja sekä mantelien että ilman manteleita. Sekä löytyy myös myslejä, kaurapuuroa jne.

Kossun eilinen ruokalistaa:

Aamupalaksi 120g mysliä mustikkakeiton kera ja päälle nesteenä 4dl c-vitaamini pore. Sekä keksejä noin 140g.

Hiihdon aikana 200g suklaata, n 80g sipsejä, n 30g pähkinöitä, n 60g keksejä ja missään tuotteessa ei muuten ole alle 500 kcal/100g. Näiden lisäksi 1,5 l urheilujuomaa päivän aikana tasaisesti nautittuna ja valmis pakastekuivattu yli 600 kcal valmisruokapussi lounaaksi.

Illalla pasta-ateria reilulla 80ml rypsiöljyä tuomassa lisää virtaa koneistoon. Näiden lisäksi 100g juustoa ja toiset 100g metukka leipävuoren päällä ja voita unohtamatta, jota käytettiin reilusti.

Illalla tuli juotua 4dl kaakaota ja teetä toinen mokoma.


Kossu, Joonas, Eero ja Uippa. Retkikunnalla kaikki hyvin.

Hello!

Yesterday was long but easy day to ski before today's rest day 34,4km via gps waypoints. It was also fisrt time on this trip when we ski over 30km in one day. Last 2 days was back in winter. -10.. -22 centigrade minus and variable windspeed up to 11 m/s. But today is coom and light cloud coverage. Inside tent the temperature is +16 C whitout stove heat. So nice to wake-up at halfday. Some gears has broken down but nothing serious. Some minor repair has been done and like one shovel can't fix here. That need welding or new from store.

Rock'n roll is playing today knobs on max all day long.

Kari

1 kommentti:

  1. Hei Uippa-rakas, vaimo lähtee Tainan ja Helin kanssa perjantaiaamuna eli huomenna klo 9.35 Prahaan ja palaa ma klo 14.40, kotona n. klo 18 :) Taru hoitaa Eppuhepun! Mutta että jos aattelit soitella, nii tänä iltana tai maanantaina. Hauskaa viikonloppua teille ja meille :) XOXOXO Ps. Ikävä on jo...

    VastaaPoista